Asunnot

Adele koostuu kahdesta rivitalosta, käsittäen yhteensä 11 asuntoa. Huoneistotyyppejä on kolme erilaista: viisi kolmiota, viisi neliötä ja yksi viisiö. Asunnot ovat pohjaratkaisuiltaan avaria ja valoisia ja ne tarjoavatkin täydelliset puitteet elämän eri tilanteisiin.

Adelen arkkitehtuuri on niin pohjaratkaisuiltaan kuin rakennusmassoittelultaan sekä julkisivultaan toteutettu moderniin henkeen. Koska ympäröivä asuinalue on tyypillinen lapsiperheille, niin oli luonnollista suunnitella asunnoista hyvin toimivia kokonaisuuksia, jotka palvelevat eri elämäntilanteissa aina lapsiperheen hektisestä arjesta eläkepäiviin asti. Asuntotyyppejäkin löytyy kolmea erilaista, kolmiosta neliöön ja viisiöön. Asunnot sijaitsevat hyvien kulkuyhteyksien ja palveluiden äärellä.

Pohjaratkaisujen keskiössä on huonekalumaiset integroiduilla kodinkoneilla varustellut keittiöt sekä niihin kauniisti sulautuvat olohuoneet. Myös kodin säilytys on otettu huomioon jo pohjaratkaisun tasolla. Pienemmistä makuuhuoneista löytyy säilytystilaa lattiasta kattoon, seinästä seinään ulottuvien peililiukuovien takaa, suurten peilipintojen heijastaessa valoa ja avartaen tiloja entisestään.

Kaikkien asuntojen sydän koostuu kuitenkin samalla tavalla keittiö-, ruokailu- ja olohuonetilasta, joka luo erinomaiset edellytykset niin arkeen kuin juhlaankin. Kukin asunto aukeaa avarasti ja valoisasti läpi olohuonetilan, suurien lasipintojan läpi katetulle ulkoterassille ja omaan pihaan. 

Kaunis huonekalumainen keittiö syntyy selkeistä linjoista, integroiduista kodinkoneista ja saarekkeesta, jonka äärellä viihtyy koko perhe, milloin kokaten ja milloin seurustellen. Avokeittiö sopii hyvin ruokailu- ja oleskelutilojen jatkeeksi. Voisikin sanoa, että koti on kuin luotu juhlille ja illanvietoille, sillä myös olohuoneen sohvan äärelle mahtuu suurempikin porukka.

Viimeistely ei suinkaan ole unohtunut pelkästään sisätiloihin, vaan molemmin puolin asuntoa löytyy katetut terassit, jotka suojaavat Suomen arvaamattomilta sääolosuhteila. Terassit ovat valaistu led-valoin ja lisäksi takaterassilta löytyy varaus lämmittimille sekä ulkoporealtaalle. Asuntoihin kuuluu viihtyisät ja vehreät osakaspihat, autokatos sekä huoneistokohtainen kylmä varasto autokatoksen yhteydessä 

Lämmitysmuotona toimii ekologinen ja energiatehokas maalämpö yhdistettynä vesikiertoiseen lattialämmitykseen. Asuntotekniikka on sijoitettu huoneistokohtaiseen lämpimään varastoon, joka sijoittuu etupihan terassin yhteyteen. Asuntotekniikan lisäksi varastossa on hyvin tilaa muun muassa harrastevälineille.

3 H + AVOK + S

80 m2

Kolmiot soveltuvat täydellisesti elämän eri elämän tilanteisiin. Oli kyseessä sitten pieni perhe, yksineläjä tai pariskunta. Pohjaratkaisun mitoitus on optimoitu viimeisen päälle ja tilaa on siellä missä sitä tarvitaan.

Valo virtaa kauniisti läpi asunnon suurista ikkunoista ja kohtaa keskellä asuntoa. Pohjaratkaisussa keittiö ja eteinen on jaettu kekseliäästi eteisen peililiukuovikaapistolla, jonka ympärille sijoittuu L:n mallinen keittiö niemekkeineen. Niemeke onkin mitä mainion paikka lukea aamun uutiset aamukahvin lomassa baarituolilta käsin. Lieden sijoittuessa niemekkeeseen, sen ylle on suunniteltu siro sylinterin mallinen liesituuletin. Modernin keittiön viimeistelee kalustemaiset keittiön kaapit integoiduilla kodinkoneilla. Näin tila sopii mainiosti ruokailu- ja oleskelutilojen jatkeeksi.

Ruokailutila on mitoitettu kuuden hengen ruokapöydälle ja olohuoneeseen mahtuu hyvin suurempi kulmasohvakin. Tilan kruunaa etelään suuntaavat lattiasta kattoon ulottuvat ikkunat, jotka tuovat tilaan paljon valoa. Suuret ikkunat jatkuvat aina päämakuuhuoneessa asti ja seinän sisään integroidun liukuoven ansiosta näkymä makuuhuoneeseen on kaunis. Molemmat makuuhuoneet on varusteltu lattiasta kattoon ja seinästä seinään ulottuvilla peililiukuovikaapistoilla, jotka paitsi kätkevät suuren määrän tavaraa, saavat myös tilan tuntuvan avarammalta.

Myös kylpyhuoneessa tilan käyttö on optimoitu tehokkaasti. Oma koti spa tarjoaa puitteet niin saunan lämmössä rentoutumiselle kuin päivittäiselle pyykkihuollollekin. Tilasta löytyy vakiona myös seinämallinen wc-istuin, kuten myös erillisessä wc-tilassa.  

Asuntotekniikalle ja harrastevälineille on varattu tilaa lämpimästä varastosta, jonne voi katetulla etuterassilla sipsutella helposti vaikka sukkasiltaan.  

4 H + AVOK + S

93,5 m2

Neliöt soveltuvat pohjaratkaisuiltaan hyvin pienelle perheelle tai vaikka kotoa käsin töitä tekevälle. Kolmesta makuuhuoneesta yhden voi pyhittää hyvin kotitoimistoksikin

Asuntoon astellaan sisään katetun etuterassin kautta, josta on käynti myös huoneistokohtaiseen lämpimään varastoon.

Kaksi pienempää makuuhuonetta sijoittuvat eteiskäytävän molemmin puolin ja suuntaavat ikkunansa etupihan puolelle. Päämakuuhuone  sijoittuu takapihan puolelle olohuoneen viereen.

Keittiön sanotaan olevan kodin sydän ja sitä se on myös näissä asunnoissa. Kaunis huonekalumainen keittiö syntyy selkeistä linjoista, integroiduista kodinkoneista ja saarekkeesta, jonka äärellä viihtyy koko perhe, milloin kokaten ja milloin seurustellen. Avokeittiö sopii hyvin ruokailu- ja oleskelutilojen jatkeeksi. Saarekkeen eteen mahtuu suuri ruokapöytä. Voisikin sanoa, että nämä asunnot ovat kuin luotuja juhlille ja illanvietoille, sillä myös olohuoneen sohvan äärelle mahtuu suurempikin porukka. Suurien etelään suuntaavien lattiasta kattoon ulottuvien ikkunoiden ansiosta tila on myös avara ja valoisa. Suuret ikkunat jatkuvat aina päämakuuhuoneen puolelle asti, jonne aukeaakin kaunis näkymä seinän sisään integroidun oven ansiosta. Kaikki kolme makuuhuonetta on varusteltu lattiasta kattoon ja seinästä seinään ulottuvilla peililiukuovikaapistoilla, jotka paitsi kätkevät suuren määrän tavaraa, saavat myös tilan tuntuvan avarammalta. 

Myös kylpyhuoneessa tilan käyttö on optimoitu tehokkaasti. Oma koti spa tarjoaa puitteet niin saunan lämmössä rentoutumiselle kuin päivittäiselle pyykkihuollollekin. Tilasta löytyy vakiona myös seinämallinen wc-istuin, kuten myös erillisestä wc-tilasta.  

Asuntotekniikalle ja harrastevälineille on varattu tilaa lämpimästä varastosta, jonne voi katetulla etuterassilla sipsutella helposti vaikka sukkasiltaan.  Terassi on katettu myös takapihan puolella ja siitä tuleekin kesäisin toinen olohuone, joka jatkuu terassin jälkeen nurmialueena. Takaterassilta löytyy lisäksi varaus ulkoporealtaalle sekä lämmittimille. 

5 H + AVOK + S

114,5 m2

B-talon päätyyn sijoittuvan viisiön pohjaratkaisu on suunniteltu niin, että Sinä uutena asukkaana voit muokata siitä omiin tarpeisiin sopivan. Halusit sitten suuremman ruokailu-/olohuoneen tai neljännen makuuhuoneen. 

Eteinen on lattiasta kattoon ulottuvan ikkunan ansiosta valoisa ja avara ja peililiukuovien taakse mahtuu hyvin koko perheen eteistavarat. Eteisen molemmin puolin avautuu käynnit pienempiin makuuhuoneisiin. 

Kuten muissakin asuntokoissa, keittiö on kodin sydän myös tässä asunnossa. Kaunis huonekalumainen keittiö syntyy selkeistä linjoista, integroiduista kodinkoneista ja saarekkeesta, jonka äärellä viihtyy koko perhe, milloin kokaten ja milloin seurustellen. Avokeittiö sopii hyvin ruokailu- ja oleskelutilojen jatkeeksi ja suuren ruokapöydän ääreen mahtuu varmasti koko perhe. Voisikin sanoa, että asunto on kuin luotu juhlille ja illanvietoille, sillä myös oleskelutiloihin mahtuu suurempikin porukka. Suurien etelään suuntaavien lattiasta kattoon ulottuvien ikkunoiden ansiosta tila on myös avara ja valoisa. Suuret ikkunat jatkuvat aina päämakuuhuoneen puolelle asti, jonne aukeaakin kaunis näkymä seinän sisään integroidun oven ansiosta. 

Makuuhuoneista keskimmäinen on suunniteltu niin, että tila toimii mainiosti makuuhuoneena, mutta on mahdollista muuttaa myös ruokailutilaksi jättämällä tästä kohtaa seinä ja vaatekaapit pois. Kaikkiin makuuhuoneisiin on kuitenkin oletuksena suunniteltu seinästä seinään ulottuvat peililiukuovin varustellut kaapistot, jotka paitsi kätkevät suuren määrän tavaraa, saavat myös tilan tuntuvan avarammalta. 

Kolmion ja neliön pohjaratkaisusta poiketen viisiön kodinhoitohuoneen kautta on kulku suoraan terassille. Näin kulku saunan lämmöstä mahdollisiin ulkoporealtaan poreisiin on helppo ja vaivaton laatoitettua lattiaa pitkin. Tilava seinämallisella wc-istuimella varusteltu erillinen wc sijoittuu eteisen viereen ja leveästä allaskalusteesta löytyy tilaa koko perheen kosmetiikalle. 

Asuntotekniikalle ja harrastevälineille on varattu tilaa lämpimästä varastosta, jonne voi katetulla etuterassilla sipsutella helposti vaikka sukkasiltaan.  Terassi on katettu myös takapihan puolella ja siitä tuleekin kesäisin toinen olohuone, joka jatkuu terassin jälkeen viihtyisänä nurmialueena. Takaterassilta löytyy lisäksi varaus ulkoporealtaalle sekä lämmittimille.