Kehittyvä Kaarina

Historiallinen Ala-Lemu

Kaarinan kaupunki on todella vetovoimainen ja kehittyy edelleen kovaa vauhtia. Adele sijoittuu Lemuntien varrelle, alueelle, johon on hiljattain rakennettu paljon lapsiperheiden koteja. Alueen suosion syitä on monta, mutta varmasti merkittävimpiä seikkoja on ympäröivä luonto sekä hyvä sijainti lähellä palveluita. 

Ala-Lemu on historiallisesti arvokas alue. Uskotaan, että sen rannassa on sijainnut Suomen ensimmäinen venesatama ja tietysti Ala-Lemun kartano on ollut tärkeä osa aluetta jo 1400-luvulta lähtien. Kartanon omistaja on vaihtunut vuosisatojen aikana useaan otteeseen. As Oy Adele nimettiin tohtorinna Adele Indreniuksen mukaan, joko toimi kartanon omistajana vuona 1891-1894. Edelleenkin kartano on alueelle tärkeä ja sen puutarhat iso osa alueen maisemaa. 

Kesäkuussa 1808 Lemunniemessä tömisi sotatanner, kun Ruotsin armeija nousi maahan marssiakseen Turkuun. Tämä Ruotsin ja Venäjän välinen kahden päivän mittainen Lemun taistelu oli osa Suomen sotaa ja sen kunniaksi pystytettiin Kuoleva soturi-niminen muistomerkki kartanon mailla vuonna 2008. 

Ala-Lemussa luonto on vahvasti läsnä ja upeat ulkoilureitit, kuten Katariinanlaakson  ja Vaarniemen luontopolut, löytyvät ihan läheltä. Adelen kotipihalta ei myöskään ole pitkä matka merelle. Kuusistonsalmi ja Lemunaukko löytyvät ovat molemmat vain reilun kilometrin päässä. Innokkaille ratsastajille vierestä löytyy myös Yli-Lemon hevostalli. 

Vetovoimainen Kaarinan kaupunki kasvaa ja kehittyy koko ajan. Keskusta on kokenut lähivuosina suuren uudistuksen ja Kaarinaan rakennetaan koko ajan lisää. Harmilanahreen aluekin on täyttynyt uudiskohteista (niin omakotitaloista kuin rivitaloistakin) ihan viime vuosien aikana. Naapurista löytyy siis varmasti saman henkisiä ihmisiä ja lapsille leikkikavereita. 

Vaikka Harmilanahreella ollaankin lähellä luontoa, niin ollaan myös lähellä palveluja. Lähimmät päiväkodit sekä Piispanlähteen koulu sijaitsevat noin kilometrin päässä ja Piispanristin kauppakeskittymä reilun kahden kilometrin päässä. Kauppakeskus Skanssiin ja Turun keskustaan on niin ikään hyvät ja nopeat liikenneyhteydet. 

Harmilanahre 1
20760 Kaarina