Arkkitehti

Renni Haroma

Arkkitehtitoimisto
Haroma & Partners Oy

Arkkitehti SAFA, toimitusjohtaja ja pääosakas

Tyylisuunta
Skandinaavinen, moderni, minimalistinen

Adele edustaa aikaa kestävää pohjoismaista arkkitehtuuria. Yhtiön on suunnitellut lahjakas ja arvostettu SAFA-arkkitehti Renni Haroma.

Yli viisitoista vuotta arkkitehtinä työskenneelä Rennillä on vahvaa näyttöä alalta ja rautainen ote suunnitteluun näkyy huikeina tuloksina. Haroma on toisen polven arkkitehti ja kolmannen polven rakennussuunnittelija. Hän on kasvanut arkkitehdin ammattiin luontevasti perheessä, jossa on arkkitehti-isä sekä Artekin designin parissa elämäntyönsä tehnyt äiti. Nuorempana Haroma on opiskellut arkkitehtuuria yliopistoissa ja korkeakouluissa Suomen lisäksi Yhdysvalloissa, Englannissa ja Itävallassa. 

Haromalla on skandinaavisen moderni käsitys arkkitehtuurista. Hänen ominta tyyliä edustavat minimalismi sekä japanilainen, italialainen ja tanskalainen estetiikka. Pääasiallisesti Haroman työt ovat moderneja, selkeälinjaisia ja skandi- naavisia. Asuinsuunnittelussa hän on keskitty- nyt modernien ja korkeatasoisten omakoti- ja rivitalojen sekä huviloiden suunnitteluun, mut- ta hänellä on poikkeuksellisen vahvat referenssit ja osaamispohja myös eri tyyppisten loft-asun- tojen ja eksklusiivisten penthouse-huoneistojen suunnittelusta.

Arkkitehdin sanoin

Kaarinan Ala-Lemu on arvostettu asuinalue, jonka erinomainen sijainti mahdollistaa hyvät yhteydet Kaarinan ja Turun palveluihin. Aluetta ympäröivän luonnon ja metsäisten kalliosaarekkeiden läsnäolo on merkittävä. Adelen suunnittelussa on pyritty korostamaan näitä alueen erityisominaisuuksia sijoittamalla rakennusmassat luontoa kunnioittaen ympäristöönsä.  

Suunnittelun lähtökohtana oli luoda nykyaikaisia asuntoja rauhalliseen asuinympäristöön. 1-kerroksiset asuinmassat on sijoitettu tontille mahdollisimman väljästi suhteessa toisiinsa, avautuen ilmansuunnallisesti optimaalisesti ja jättäen aurinkoisia pihoja toistensa väliin. 

Adelen sisätilat on toteutettu avoimen modernilla, muuntojoustavalla pohjaratkaisulla, joka soveltuu eri elämänvaiheisiin. Kukin asunto suuntautuu voimakkaasti läpi olohuonetilan avautuen suurten lasipintojen kautta rauhalliseen piha- ja metsämaisemaan. Olohuoneen ja makuuhuoneen suuri ikkunapinta-ala sekä koko asunnon levyinen katettu takaterassi tuovat ympäröivän luonnon osaksi sisustusta.

Adele edustaa arkkitehtuuriltaan modernin pelkistettyä ja selkeää pohjoismaista arkkitehtuuria, jossa puhtaan valkoinen rappaus ja terassien musta pystypanelointi muodostavat konstailematonta ja esteettisesti kaunista, särmikästä julkisivupintaa.

Renni Haroma