Kaunis ja vehreä

Piha

Viimeistellyn pihasuunnitelman myötä nautit tarkkaan harkitusta, esteettisestä ja toimivasta pihasta luonnonkauniissa maisemassa. Rakennusten valmiiksi asfaltoidut sisääntulopihat ja viimeistellyt pihaistutukset toivottavat niin asukkaat kuin vieraatkin tervetulleiksi.

Adele sijoittuu luonnonhelmaan alueelle, johon on hiljattain rakennettu paljon uutta. Pihapiiriin luotiin näkö- ja melusuojia, joiden ansiosta pihalla saa olla omassa rauhassa. Adelessa niin osakaspihat kuin yhteisetkin piha-alueet on suunniteltu sekä istutettu valmiiksi, joten Sinun uutena asukkaana ei tarvitse työntää peukaloitasi multaan. 

Adelessa lähdettiin tavoittelemaan helppohoitoista, mutta kuitenkin monimuotoista pihaa. Asuntoihin kuuluu omat nurmikkoalueet takapihoilla ja niitä rajaavat leikattavat tuija-aidat, jotka tuovat näkösuojaa naapureiden välille. Etuterassin istutusaltaissakin yhdistelmä on moderni. Koristekastikat sekä punalehtiset purppuraheisiangervot viihtyvät yhdessä ja luovat parina sisäänkäynnille trendikkään tuulahduksen.

Yhteisellä pihalla huomiota herättää näyttävä kumpumainen istutusalue talojen välissä. Istutusalueen syliin jää yhtiön yhteinen sorapintainen alue, jossa on tilaa niin lasten leikeille kuin vaikka yhteiselle grillipaikallekin. Kummulla kukkivien kirsikkapuiden alla viihtyvät koristeheinät, maanpeiteperennat, pallohortensiat sekä ikivihreinä kartiotuijat. 

Tontti rajautuu leikattavaan tuija-aitaan, jonka pihan puolelle istutetut ikivihreät serbiankuuset ovat pihan korkeimmat kasviyksilöt. Lehtipuuna pihassa on käytetty pilaritammea, joka kapeakasvuisena mahtuu mukavasti rivitalojen pihalle ja sopii ympärillä levittäytyvään lehtometsämaisemaan. Tontin sisäänajossa ja muurin lomassa kasvatetaan marjakuusia, kirsikkapuita, pallohortensioita ja koristekastikkaa. 

Pihasuunnittelija

Minna
Toivanen

Suunnittelutoimisto
Minna Toivanen Design

Omistaja, perustajajäsen

”Käyttämällä erikokoisia kasveja ja pitämällä mielessä vuodenaikoijen vaihtelun kasvien ulkonäössä, piha pysyy mielenkiintoisena ympäri vuoden.”

– Minna Toivanen